Η MOPTIL κερδίζει δύο Βραβεία στα φετινά Tourism Awards για τις καινοτόμες Εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης NAXOS AR και DIGIPAST

Η MOPTIL, κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, του τουρισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς, αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια στην φετινή 11η διοργάνωση των Tourism Awards της Boussias Events. Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation – Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services – Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

Με το Gold βραβείο Καινοτόμου Concept διακρίθηκε η εφαρμογή NAXOS AR, μια καινοτόμος, δωρεάν πιλοτική εφαρμογή για κινητά και tablet, η οποία ζωντανεύει το ναό του Απόλλωνα με την περίφημη Πορτάρα στη Νάξο. Η NAXOS AR αναβαθμίζει την εμπειρία του επισκέπτη, επιτρέποντας σε όλους, περιηγητές, κατοίκους, αλλά και δυνητικούς επισκέπτες από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξερευνήσουν τον Ναό όπως θα ήταν στην εποχή της ακμής του, με σύγχρονο και διαδραστικό, βιωματικό τρόπο.

Η NAXOS AR αναπτύχθηκε από την MOPTIL με τη συνεργασία του Δήμου Νάξου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ως μέρος της πρωτοβουλίας «Naxos Smart Island», που υποστηρίζεται από την Amazon Web Services.

Με το Silver βραβείο στην κατηγορία Travel Services – Applications, διακρίθηκε η εφαρμογή DIGIPAST, η οποία αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά μέσα από ψηφιακές περιηγήσεις και επιστημονικά τεκμηριωμένο περιεχόμενο και μετρά ήδη 500.000 χρήστες. Με τη χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν 10 εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, ενώ ενισχύουν την κατανόηση και την αγάπη τους για τον πολιτισμό.

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η προσπάθεια όλης της ομάδας μας αναγνωρίζεται με αυτά τα δύο βραβεία. Η MOPTIL επικεντρώνεται στο να δημιουργεί καινοτόμες εμπειρίες που βελτιώνουν την τουριστική εμπειρία, αναδεικνύουν βιωματικά πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας μας και αποτελούν ευκαιρία για την βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του τουρισμού” δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της MOPTIL.

Η αναγνώριση αυτή ενισχύει τη δέσμευση της MOPTIL να συνεχίσει την επένδυση στην  τεχνολογική καινοτομία και στην ανάπτυξη υψηλού επιπέδου ψηφιακών εφαρμογών στον τομέα του τουρισμού, προσφέροντας αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες, ενισχύοντας τον τουριστικό κλάδο και συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη.

Σχετικά με MOPTIL

Η MOPTIL είναι ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της τεχνολογίας, τουρισμού και πολιτισμού. Ειδικεύεται στη δημιουργία πρωτοποριακών εφαρμογών που ενισχύουν την τουριστική εμπειρία και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά με τη χρήση τεχνολογιών Εικονικής Πραγματικότητας (VR), Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) και Τεχνητής νοημοσύνης (AI), για κινητά τηλέφωνα και tablet.

Η δραστηριότητά της ξεκίνησε το 2014 και ήδη έχει υλοποιήσει δεκάδες εμπορικά έργα για πελάτες στο χώρο του Πολιτισμού και Τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συμμετέχει σε έργα Έρευνας και Ανάπτυξης, έχει ενταχθεί ως scale up στο πρόγραμμα business accelerator egg της Eurobank, είναι μέλος του οικοσυστήματος καινοτομίας Corallia, και του οικοσυστήματος νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων Elevate Greece. Έχει βραβευτεί με Χρυσό Βραβείο Ermis για την τεχνική υλοποίηση της AR/AI εφαρμογής COSMOTE Chronos το 2024, και με 1ο Βραβείο «Venture Impact Award» του The Hellenic Initiative το 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *